Quiet 500

Armoedeglossy met knipoog naar de Quote500

Quiet500 Cover

armoedeprojecten

opbrengst komt ten goede aan

Juist nu de kloof tussen arm en rijk almaar groter wordt, presenteert Quiet de derde editie van de armoedeglossy Quiet 500. Het magazine is de tegenhanger van de bekende Quote 500; niet de 500 rijkste, maar juist de 500 armste mensen worden erin geportretteerd. Quiet-oprichter Ralf Embrechts: ‘Met het magazine willen we feiten en fabels over armoede de wereld uit te helpen. Bijvoorbeeld: ‘Als je in armoede leeft, heb je het er zelf naar gemaakt’ en ‘Mensen die in armoede leven zijn lui’. En we willen mensen in het hart raken en aanzetten tot actie. Welke cijfers moeten we noemen om dat te bereiken: ‘1 op de 13 mensen leeft in armoede’ of ‘1 op de 8 kinderen gaan zonder ontbijt naar school’? Onze boodschap is: Pik het niet! Iedereen kan iets doen, kom in actie en laat je rebelse kant zien.’ Cabaretier Jandino Asporaat, kersverse ambassadeur van Quiet die zelf in armoede is opgegroeid en hierover openhartig vertelt in de Quiet 500, reikt op 5 oktober het eerste exemplaar uit.

De nieuwste uitgave van de Quiet 500 staat boordevol aangrijpende en soms ook humoristische verhalen, schurende columns, confronterende cijfers en treffende beeldreportages, van bekende en onbekende Nederlanders. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Hanny, wier kapotte stofzuiger het symbool werd van hoe de Nederlandse wet- en regelgeving uitgaat van wantrouwen en kwetsbare mensen tegenwerkt in plaats van ze te helpen. Of de bijdragen van Sander Schimmelpenninck, Arnon Grunberg, Erik Scherder en Iris Hond. De cover schijnt letterlijk licht op armoede door het lichtgevende glow in the dark ontwerp. 

De Quiet 500 is vanaf 5 oktober verkrijgbaar in de winkels. De opbrengst komt ten goede aan armoedeprojecten in het hele land. 

  • Artikelnummer: 02284
  • Adviesverkoopprijs: € 10,00
  • Frequentie: 1 x per jaar
  • Segment: Opinie & Business
  • Rubriek: Opinie & Politiek
  • Bestelbaar tot retourdatum: 7 januari 2022

Andere titels

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden