De Groene Amsterdammer

Populariteit landelijk opinieblad stijgt verder tijdens Corona-jaar

Home Header Betapress@2x
De Groene Amsterdammer Cover

De Groene Amsterdammer

populair in heel Nederland

Weekblad De Groene Amsterdammer heeft in het afgelopen Corona-jaar zijn positie als het favoriete Nederlandse magazine voor progressieve lezers van opiniebladen verder versterkt. De oplage steeg opnieuw met 10%. In tien jaar tijd is de printoplage tegen de trend in meer dan verdubbeld.

Het onafhankelijke weekblad is populair bij een intellectueel publiek in heel Nederland. Het bevat analyses, onderzoeksjournalistiek en commentaren over (inter)nationale politiek, sociale en economische issues, kunst, cultuur en literatuur. Slechts 20% van de lezers woont in de regio Amsterdam, de rest is breed gespreid over het land.

De naam zorgt wel eens voor verwarring. Wie het blad niet kent, kan ten onrechte denken dat het zich richt op Amsterdam of “groene” onderwerpen. De naam heeft echter een historische verklaring. De Groene Amsterdammer is opgericht in 1877 en dankt zijn naam aan de locatie van de redactie en de indertijd groene covers. De uitgeverij is eigendom van een non-profit stichting.

  • Artikelnummer: 02290
  • Adviesverkoopprijs: € 5,95
  • Frequentie: 47 x per jaar
  • Segment: Opinie & Business
  • Rubriek: Opinie & Politiek
  • Bestelbaar tot retourdatum: 27 mei 2021

Andere titels

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden