SOUNDZ: QUEEN special

Dutch Anniversary QUEEN Special

Queen Cover

50 jaar QUEEN

het complete verhaal

Het moest er een keer van komen: de ultieme Nederlandse Dutch Queen Special! Vanwege het 50 jarige jubileum van Queen doken de makers van de ABBA special in de geschiedenis van deze legendarische Engelse band en het leven van hun unieke frontman Freddie Mercury. Velen bekende Nederlanders geven hun mening over deze legendarische band. Zo laat topfotograaf William Rutten voor het eerst de laatste foto van Freddie Mercury in Nederland zien die hij als 16 jarige tiener destijds maakte. ,,Het was een uniek moment in mijn carrière. Freddie wilde in zijn limousine stappen. Ik maakte de foto en weg was hij. Pas later besefte ik hoe bijzonder dit was.”  Operazangeres Francis van Broekhuizen erkent een groot fan van Freddie Mercury te zijn. ,,Freddie had een echte zangharses. Hij heeft opera weer populair gemaakt.” Albert Verlinde volgt Queen ook al sinds zijn jeugd. ,,In mijn ogen staan ze gelijk aan The Beatles. Voor mij is het de beste band ter wereld met ABBA op een tweede plaats.” Trijntje Oosterhuis trad in Amsterdam op met twee Queen-leden. Het bleek een unieke ervaring te zijn. ,,Zij vlogen met een helikopter van hun hotel naar het Museumplein. Ik ging er met mijn fietsje naartoe. Ze wisten niet wat ze zagen.”

De unieke Dutch Anniversary Editie staat boordevol verhalen, foto’s, interviews en weetjes over wellicht de grootste band in de muziekgeschiedenis. We interviewden ondermeer Brian May en Roger Taylor en ook zanger Adam Lambert komt aan het woord. Het leven van Freddie Mercury is op een indrukwekkende manier opgetekend en daarnaast komen naaste vrienden van de band en de legendarische zanger aan het woord. Leo Blokhuis omschrijft in een indrukwekkend verhaal zijn voorliefde voor de Queen. Naast William Rutten, Francis van Broekhuizen, Albert Verlinde en Trijntje Oosterhuis vertellen ook bekende Nederlanders zoals Erik de Zwart, Daniel Dekker en Gerard Ekdom over hun grote liefde voor Queen. We gingen op bezoek bij de grootste Nederlandse Queen-fans en begeleiden dit met bijzondere prive-foto’s. We stellen ons ook vragen: Waarom is Queen anno 2022 populairder dan ooit tevoren? En wat is het geheim? Daarnaast kregen we een bijzonder inkijkje in het exclusieve fotoarchief van Queen en komen er foto’s voorbij die nooit eerder werden gepubliceerd. Na het enorme succes van de film Bohemian Rhapsody werd de legendevorming alleen maar groter. Queen Forever!  De Dutch Anniversary Special met een harde kaft wordt in een beperkte oplage gemaakt en is voor elke liefhebber van Queen een uniek bewaar-nummer.

  • Artikelnummer: 01106
  • Adviesverkoopprijs: € 11,95
  • Frequentie: eenmalig
  • Segment: Muziek
  • Rubriek: Popmuziek
  • Bestelbaar tot retourdatum: 16 september
Bestel in de portal

Andere titels

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden