KampeerKampioen

Kampeer & Caravan Kampioen terug naar oude naam: KampeerKampioen

Kampeerkampioen Afbeelding

KampeerKampioen

voor élke kampeerder

De ANWB wijzigt met ingang van het aprilnummer de naam van haar kampeerblad Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) in KampeerKampioen – de naam waaronder het magazine tachtig jaar geleden begon.

In die vroege jaren gold kamperen als een echte buitensport, die zich vooral afspeelde onder lichtgewicht tentdoek. Vanwege de toenemende populariteit van de caravan werd de naam van het blad in 1970 aangepast naar Kampeer & Caravan Kampioen. ‘Kamperen’ werd door de meeste Nederlanders toen nog steeds geassocieerd met tenten, door de toevoeging ‘& Caravan’ gaf de ANWB destijds aan een blad te willen maken voor alle kampeerders.

De caravan is in de decennia die volgden de ruggengraat van de formule van de KCK geworden. Het streven van de ANWB om er voor alle kampeerders, ongeacht hun kampeermiddel, te willen zijn is onveranderd. Waar ‘& Caravan’ in 1970 een waardevolle toevoeging aan de titel bleek, is dat in 2021 juist een beperking: als je er wilt zijn voor alle kampeerders is ‘KampeerKampioen’ een sterkere naam. Want ongeacht het kampeermiddel van je keuze: dat fijne, vrije gevoel dat kamperen je geeft herken je allemaal.

Betekent deze naamswijziging nu dat de caravan voortaan minder aandacht krijgt in de KampeerKampioen? Nee, want de caravan is nog steeds heel populair onder ANWB-leden en blijft onverminderd belangrijk voor de formule van het blad. Met de nieuwe naam benadrukt de ANWB dat élke kampeerder welkom is. Want hoe je ook kampeert: de ANWB helpt je om van jouw volgende kampeeravontuur nóg meer te genieten!

  • Artikelnummer: 05622
  • Adviesverkoopprijs: € 7,25
  • Frequentie: 11 x per jaar
  • Segment: Reizen & Recreatie
  • Rubriek: Kampeerbladen
  • Bestelbaar tot retourdatum: 14 april 2021

Andere titels

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden