Audax Groep benoemt Hans Willem Cortenraad tot CEO

Hans Willem Cortenraad is per 1 januari benoemd tot CEO van Audax Groep. Audax levert dagelijks aan ruim 150 eigen winkelpunten, 350 franchisewinkels, 100 inkooppartners en vier webwinkels, in totaal 4.500 buurt- en distributiepunten, waaronder verschillende retailers. De winkelpunten van Audax zijn onder andere AKO, Bruna, The Read Shop, Schiphol perswinkels en de boekwinkels van de Bijenkorf.

Hans Willem Cortenraad: “Zeer gemotiveerd en gedreven start ik aan deze functie. Ik vind het belangrijk om de belangrijke positie van Audax in de consoliderende markt te continueren en te borgen. Audax heeft bovendien een belangrijke rol bij het in standhouden van een brede beschikbaarheid en pluriform aanbod van titels in de gehele markt”.


Hubert de Leeuw, 3e generatie in het familiebedrijf: “Ik ben zeer verheugd met de aanstelling van Hans Willem als mijn opvolger. Met de ervaring van Hans Willem Cortenraad, waaronder 18 jaar CEO van Centraal Boekhuis en 3 jaar CEO van winkelketen Bruna is hij de juiste man als mijn opvolger.”


Hubert de Leeuw treedt na een korte periode van overdracht toe tot de Raad van Commissarissen van Audax.

Gerelateerde berichten

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden