Eén op vier Nederlanders gooit sinterklaas- of kerstcadeau ongebruikt weg

De Magazine Media Associatie (MMA) heeft onderzoek laten doen waaruit is gebleken dat één op de vier Nederlanders een sinterklaas- of kerstcadeau ongebruikt weggooit. De teleurstelling komt mogelijk door de beperkte moeite die wordt gestopt in het zoeken van een geschenk.

Als je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau zonder te veel uit te geven, is een tijdschrift het ideale geschenk. Voor elk familielid is wel een passend blad te vinden. Of het nu gaat om mode, dieren, auto’s of andere interesses: hoe specifiek een interesse ook is, er is een tijdschrift over. Het hele artikel van de MMA is hieronder te lezen.

Woman In Sweater Giving A Wrapped Christmas Gift Box To Child. Glowing Snow Bokeh, Fir Tree. Winter Holidays

Eén op vier Nederlanders gooit sinterklaas- of kerstcadeau ongebruikt weg
Ontvangen presentje zorgt bij 51 procent voor teleurstelling

Amsterdam, 28 november 2023 – Maar liefst 25 procent van de Nederlanders heeft weleens een sinterklaas- of kerstcadeau ongebruikt weggegooid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Magazine Media Associatie (MMA) onder 1.017 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. De helft van de respondenten heeft weleens teleurstellende sinterklaas- of kerstcadeaus gekregen.

Met 42 procent gooien jongeren tot dertig jaar het vaakst een sinterklaas- of kerstgeschenk ongebruikt weg. Onder zestigplussers geldt dit voor slechts twaalf procent. Verder blijkt uit het onderzoek dat vrouwen vaker teleurgesteld zijn in een sinterklaas- of kerstcadeau 57 procent dan mannen 45 procent.

Minimale moeite
De teleurstelling in sinterklaas- en kerstcadeaus komt mogelijk door de beperkte moeite die Nederlanders stoppen in een geschenk uitzoeken. Zo heeft ruim de helft van de respondenten weleens in minder dan vijf minuten een sinterklaas- of kerstcadeau gekocht. Maar liefst 58 procent van de ondervraagde mannen maakt zich hier schuldig aan, dertien meer dan onder de vrouwen. Dit gebrek aan moeite voor een cadeau ontgaat ook de ontvanger niet: de helft van de Nederlanders vermoedt dat iemand weleens binnen vijf minuten een feestdagcadeau voor hen heeft gekocht. Harriët Schrier, directeur van de Magazine Media Associatie (MMA): “Toch is bewezen dat zelfs een kleine inspanning bij het selecteren van een cadeau loont. Door je te verdiepen in de ontvanger maak je het verschil. Wanneer je vader van koken houdt of je broertje gek is op Formule 1, kun je in plaats van een generiek cadeau een culinair magazine of een raceblad cadeau doen. Zo ben je in no time klaar met je zoektocht en de ontvanger zal die persoonlijke touch zeker waarderen.”

Cadeau budget
Verder blijkt uit het onderzoek dat twee derde van de ondervraagde Nederlanders het lastig vindt om een sinterklaas- of kerstcadeau uit te zoeken binnen het afgesproken bedrag. Met 77 procent geldt dit vooral voor jongeren tot dertig jaar. In totaal overschrijdt bijna driekwart van de Nederlandse cadeaukopers weleens het afgesproken budget. Schrier: “Als je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau zonder te veel uit te geven, is een tijdschrift het ideale geschenk. Met maar liefst 1100 verschillende tijdschriften in Nederland is er voor elk familielid wel een passend blad te vinden. Of het nu gaat om mode, dieren, auto’s of andere interesses, succes gegarandeerd!”

Gerelateerde berichten

Hoe kunnen we u helpen?

Al 45 jaar is Betapress de partner voor distributie voor uitgevers én retailers, waarbij persoonlijke aandacht, ervaring en flexibiliteit centraal staan.

088 – 1339800
klant worden