Historia presenteert weer een prachtige nieuw thema in de serie luxe specials “Oorlogen & Veldslagen”: SCHURKEN EN HELDEN.

‘Ik werd gegrepen door een grenzeloze woede,’ zei Charles de Gaulle over zijn emoties toen Duitse tankdivisies Frankrijk in mei 1940 onder de voet liepen. Anders dan zijn collega-officieren in het Franse leger nam de generaal de handschoen op – eerst als leider van heldhaftige aanvallen op een te sterk invasieleger, later als bevelhebber van de Vrije Franse Strijdkrachten. Vanwege zijn onverzoenlijke houding groeide Charles de Gaulle uit tot een volksheld in Frankrijk.

De Italiaanse heerser Benito Mussolini ontpopte zich daarentegen als een misdadige dictator, en het volk spuugde op zijn verminkte lichaam toen partizanen hem met zijn hoofd omlaag hadden opgehangen. Lees ook over de Japanse dokter Dood, Hitlers laffe lievelingsarchitect en andere helden en schurken van de Tweede Wereldoorlog. Lees meer over de ‘Helden en Schurken’ van WO2 in dit 20e deel van Oorlogen & Veldslagen.

Een musthave voor iedereen die zich interesseert in geschiedenis en oorlogen in het bijzonder. Voor de verzamelaar alweer deel 20 in deze unieke reeks! Plaats deze special naast het reguliere magazine ‘Historia’ opvallend in het schap!

Artikelnummer: 03886.
Adviesverkoopprijs: € 8,95.
Frequentie: 6 x per jaar in 2018.
Segment: Populair Wetenschappelijk.
Rubriek: Populair Wetenschappelijk.

Bestelbaar tot retourdatum 7 februari 2018

Print Friendly, PDF & Email